Home

Bio, dubbel zo lekker !

Wat hebben Waterloo en Luik met elkaar gemeen ? Biologische kaas ! Deze twee steden gaven inderdaad hun naam aan de 1815 Waterloo en de Vieux Liège, twee heerlijke kazen ontworpen en gemaakt in de biologische kaasmakerij van Vielsalm. En wie biologische kaasmakerij zegt denkt automatisch aan biologische kazen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen biologische en niet-biologische producten?

Natuur en kwaliteit

Biologische kaasmakerij van Viels: Biologische kaas

 

Kort samengevat geven de biologische landbouw en voeding de voorkeur aan natuurlijke producten en methodes, maar ook aan kwaliteit. Geen gevaar van pesticiden in uw bord dus ! En u kunt rekenen op authentieke smaken die u verrukkelijk zult vinden. Want bio betekent ook dat men de tijd neemt om kwaliteit te fabriceren, soms op basis van oude recepten die overgeleverd werden…

Bio or not bio ?

In België en Europa is het biolabel strikt geregeld. Het houdt onder andere in dat de producten streng gecontroleerd worden door erkende instellingen. Die onderzoeken zorgvuldig of de principes van de biologische landbouw en voedselproductie correct nageleefd worden. Uiteraard inspecteren die instellingen ook regelmatig de vestigingen en productiecentra.

Wat de biologische kaasmakerij van Vielsalm betreft,  houdt de biologische aanpak in dat er uitsluitend biologische melk gebruikt wordt die afkomstig is van lokale boerderijen, inclusief grondstoffen met biolabel… maar ook dat er oude recepten gebruikt worden die een verrukkelijke smaak garanderen. Want bio is dubbel zo goed !